Mijn naam is Olivier, ik ben in de veronderstelling dat om optimaal te presteren of om je fit te voelen het belangrijk is om zowel aandacht te besteden aan de psyche als het lichaam.

Een sporter die een emotionele tegenslag heeft gehad en door blijft trainen schenkt alleen aandacht aan het lichaam. Het niet focussen op de psyche door de emotionele tegenslag te verwerken kan (uiteindelijk) het leveren van een topprestatie negatief beïnvloeden. Verder kan een ouder met vier kinderen en een baan het zeer druk hebben, van hot naar her aan het vliegen en geen tijd hebben voor het lichaam. Stress kan zich opbouwen en door meer aandacht aan het lichaam te geven met behulp van een paar uur sporten in de week kan de opgebouwde stress die zowel in het lichaam als je hoofd zit een beetje wegzakken. Het lichaam en de psyche fungeren als 1 geheel.

Om deze gedachte vorm te geven ben ik eerst begonnen met de opleiding tot ontwikkelingspsycholoog, tijdens deze opleiding heb ik kennis en ervaring op gedaan in het werken met ouders en kinderen in de specialistische geestelijke gezondheidszorg. In het werken met kinderen merkte ik dat in gesprek gaan belangrijk is om te begrijpen wat er speelt en om te begrijpen waar het kind behoefte aan heeft. In beweging zijn of in beweging komen is ook erg belangrijk naar mijn idee. Hierom ben ik ook Psychomotorische therapie (PMT) gaan studeren. Met PMT kreeg ik de kans om volwassenen in beweging te krijgen met running therapy, om met jongens met ADHD te werken aan het op tijd stop zeggen tijdens het voetballen in de zaal of om een eigen ruimte te bouwen met behulp van al het materiaal in de gymzaal.
Omdat de (top)sporters die altijd in beweging zijn mij ook zeer interesseert ben ik begonnen aan de Postacademische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog. In deze opleiding merk ik dat de combinatie van ervaringen mij helpt in het werken met het begeleiding van sporters in de mentale aspecten van (top)sport.